Så skriver du ett bra CV

cvAtt skriva ett riktigt bra CV är ingen konst om man vet hur man ska göra, men det är det inte alla som gör. Ett CV är något utav det första som en eventuell arbetsgivare ser och det är därför ett mycket viktigt dokument som måste vara bra för att inte du som arbetssökande inte direkt ska bli bortsollad. Egentligen är ett CV inte något som kan bli bättre än någon annans, men å andra sidan kan man se till att det inte är dåligt. Faktum är att det enda man måste se till är rätt är struktur och liknande. Själva informationen bör man inte ändra.

Tydligt och självklart
Grunden till ett bra CV är att göra det tydligt och självklart, så att vem som helst läser CV:t enkelt ska kunna förstå och se vad du som arbetssökande har för meriter. Ett CV bör kanske till att börja med vara indelad i olika stycken. Till att börja med bör du ge lite information och personuppgifter om dig själv. Du bör skriva adress och ev. ett telefonnummer. I nästa stycke bör du skriva in tidigare arbetslivserfarenheter. När du listar dessa ska det tydligt framgå vart du jobbat, vad du haft för arbetsuppgifter samt hur länge du haft anställning. Kommande stycke bör återge vad du har för tidigare utbildning. Grundskola är onödigt att skriva in i och med att alla ändå har gått denna. Gymnasieutbildning å andra sidan är viktig att skriva in samt alla utbildningar högre, eller i samma nivå som en gymnasieutbildning. Fortsatta stycken att ha med i ett CV är övriga erfarenheter, dina kunskaper i olika språk, kontaktpersoner från tidigare anställningar och dylikt. Allting bör fortsatt vara strukturerat fint och tydligt.

Innehållet – det absolut viktigaste
Naturligtvis är det viktigaste i CV:t inte strukturen utan innehållet. För att ha så bra chanser som möjligt för att erhålla en tjänst bör man ha en, enligt dem, önskvärd meritförteckning. Det kan man endast erhålla genom att arbeta. Av just den anledningen kan anställningar som praktik vara mycket givande och fördelaktiga. Skulle det vara så att du har ett mycket långt CV med flera anställningar som kanske är korta och kan tyckas helt ointressanta för tjänsten du söker, då bör du också utesluta dessa meriter. Något som kanske är än sämre än en ostrukturerad meritförteckning är ett jättelångt, men irrelevanta tjänster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *